Belangrijke factoren voor vindbaarheid

beter gevonden worden op google

Dit artikel gaat over de factoren die een rol spelen om beter gevonden te worden op Google. Maar eerst, waarom is dat belangrijk?

Belang van vindbaarheid

Het belang van vindbaar heeft alles te maken met de positie waarop je website in de zoekresultaten van die machine eindigt. Na de informatie over enige tientallen websites te hebben gelezen, of natuurlijk eerder, stopt de zoeker daarmee. Die heeft gezien wat die zocht of besluit de zoekopdracht anders te formuleren. Eindigt je website achterin de zoekresultaten, dan is een bezoek ervan onwaarschijnlijk.

Zoekopdracht

Een zoekmachine zoekt aan de hand van een zoekopdracht van een zoeker. Het gaat daarbij om relevantie. Je website hoeft niet erin (hoog) te eindigen, als de inhoud ervan niet aansluit. Omgekeerd natuurlijk wel. Woorden die belangrijk zijn voor de inhoud van je website worden sleutelwoorden genoemd. Als die woorden door de zoekmachine voor je website zijn opgeslagen, dan heb je de kans dat je website in de zoekresultaten verschijnt, als die ook in de zoekopdracht voorkomen.

beter gevonden worden op google

Factoren

Er zijn vele factoren die een rol spelen bij het beter gevonden worden op Google. We noemen er enkele.

Relevantie

Je website dient goed weer te geven waar je aanbod over gaat. Schrijf niet over chinees eten als je een autoverhuurbedrijf hebt. Relevantie is belangrijk. Google dient er de juiste sleutelwoorden uit te halen. Je kunt daarbij helpen door die ook in de titels van pagina’s en paragrafen te zetten.

Goede teksten

Goed geschreven en informatieve teksten zijn prettig voor de zoeker en daarom hecht Google daar waarde aan. Fout geschreven woorden zijn geen goed idee, zeker als het sleutelwoorden betreffen.

Mobiel

Het is belangrijk dat je website ook op een klein scherm goed te lezen is. Het gebruik van mobiele apparaten is enorm toegenomen en daar houdt Google rekening mee.

SSL-certificaat

Als je website een SSL-certificaat heeft, dan helpt dat. Zo’n certificaat betekent een zekere beveiliging bij een interactie met je website.