24 januari 2022

De beste SEO linkbuilding tips die jouw ranking omhoog helpen

2 min read

Volgens de Search Quality Senior Strategist van Google, Andrey Lipattsev, zijn links en content veruit de twee belangrijkste factoren om hoger te scoren in de zoekresultaten. Linkbuilding is ook wel het proces van het verkrijgen van hyperlinks van andere websites naar jouw website toe. Linkbuilding is onderdeel van de zoekmachineoptimalisatie (SEO) en heeft als doel om het aantal hoogwaardige links naar een webpagina te vergroten om hogerop te komen in de ranking. In dit artikel geven we je enkele handige tips voor het correct toepassen van linkbuilding.

De vereisten van een linkbuilding tekst

Wanneer je linkbuilding teksten toepast, dan is het belangrijk dat deze behulpzaam zijn. Zoekmachines zoals Google geven namelijk prioriteit aan content van hoge kwaliteit die natuurlijk in het leven zijn geroepen. Voor een goede manier van het gebruiken van links, moeten deze gerelateerd zijn aan de inhoud die voorhanden ligt. Een goede ankertekst kan zoekmachines namelijk helpen om de context van de links beter te begrijpen.

Voordat je aan de slag gaat met linkbuilding, houd er overigens rekening mee dat Google zwakke of riskante backlinks niet waardeert. Wanneer je het web overstroomt met verwijzingen naar jouw website die niet organisch gegenereerd lijken te zijn, dan zal dat jouw ranking niet goed doen.

Sterker nog, deze links kunnen je zelfs een verlies van organisch verkeer opleveren, omdat Google je juist een lagere ranking geeft. Hoewel linkbuilding dus enorm belangrijk is hogerop in de ranking te komen, heeft het ook een keerzijde als je het op de verkeerde manier inzet. Houd daarom altijd de belangrijkste vereisten in gedachte!

Jouw website optimaliseren voor de zoekmachines?

Voor het optimaliseren van een website voor een hogere rangschikking in de zoekmachines spelen naast linkbuilding, andere factoren een essentiële rol. Wil je weten of jouw website verbeteringen benodigd heeft om de SEO strategie naar een hoger niveau te tillen? Doe dan de SEO-scan op https://www.maatwerkonline.nl/seo-scan/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *