24 januari 2022

Haal meer uit je LinkedIn profiel met deze tips

2 min read

LinkedIn is een social media platform dat zich richt op zakelijke markt. Hier kun je op zoek naar een nieuwe baan, connecten met collega’s en personen die je kent en je professionele CV op plaatsen. Al deze mogelijkheden maken LinkedIn dan ook een zeer geliefd kanaal onder de zakelijke gebruikers. Maar hoe kun je nou optimaal gebruik maken van LinkedIn? Een LinkedIn specialist legt jou dit uit in een paar handige tips, zodat ook jij straks optimaal gebruik maakt van dit social media platform.


Begin met een goede basis

Een goede basis voor jouw LinkedIn profiel is een zakelijke en professionele foto. Dit is namelijk één van de belangrijkste onderdelen als personen jouw profiel bezoeken, dit is namelijk het eerste waar naar gekeken wordt als iemand op jouw LinkedIn profiel belandt. Het is dus heel belangrijk dat je professioneel overkomt op deze foto en dat deze foto duidelijk is. Het is dus niet de bedoeling dat je die gezellige foto van een vakantie op Mallorca op LinkedIn zet als profielfoto, of die ene leuke foto met je huisdier. LinkedIn is een professioneel platform dus het is de bedoeling dat ook jouw profielfoto er professioneel uitziet.

Naast een goede profielfoto is het ook van belang dat je alle contactgegevens goed invult. Dit is namelijk nog een van de meeste gemaakte fouten, vertelt een LinkedIn specialist. “Een onvolledig profiel ziet er niet alleen slordig uit, maar hoe kan iemand die geïnteresseerd in je is voor een toffe job contact met je opnemen als je niet de juiste gegeven erop hebt staan of als deze simpelweg ontbreken”. Aanvullen is dus de enige goede optie. Zorg er ook voor dat je deze informatie gelijk update mocht er iets veranderen, bijvoorbeeld je telefoonnummer.

Wanneer je bovenstaande tips meeneemt ben je al een heel eind. Mocht je meer input nodig hebben voor LinkedIn, dan zou je ook kunnen gaan voor LinkedIn uitbesteden bij een social media marketing bureau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *