24 januari 2022

Starten met SEO: 2 handige tips!

2 min read
SEO

Ga jij een eigen bedrijf beginnen? Misschien ga je werken als zelfstandige, of ga je een eigen webshop beginnen. Je bent niet de enige: dit jaar zijn, ondanks -of misschien zelfs door- de coronacrisis, meer ondernemingen gestart dan in dezelfde periode vorig jaar. De coronacrisis zorgt er vooral voor dat meer ondernemers een eigen webwinkel beginnen. Wist jij dat er in september 2020 meer dan 40% nieuwe webshops zijn geopend dan in september 2019? (Bron: Ondernemen&Internet) Hoe zorg je ervoor dat jouw website gaat opvallen tussen al die anderen? Een goede SEO is hiervoor belangrijk, maar hoe werkt SEO eigenlijk? In dit artikel geven wij 2 handige tips voor iedereen die gaat starten met SEO. Ga jij SEO-teksten schrijven? Dit zijn de do’s en don’ts anno 2020.

Tip 1: Een goede website is de basis van goede SEO

Als jij net gaat starten met SEO, weet je misschien wel dat zoekwoordonderzoek aan de basis ligt van een goede tekst. Maar wist je ook dat een goed werkende website net zo belangrijk is? Naast de teksten die te lezen zijn op jouw website, scant Google ook het gebruikersgemak ervan. Hoe snel laden bijvoorbeeld de pagina’s en afbeeldingen? En is jouw website ook geschikt voor mobiel gebruik? Dit zijn belangrijke zaken die in orde moeten zijn om jouw website hoger te laten scoren in de zoekmachines. Ga dus eerst aan de slag met je website. Zo zorg je voor een goede basis om vanuit verder te werken.

SEO

Tip 2: Val op met de juiste zoekwoorden

De juiste zoekwoorden zijn niet altijd de zoekwoorden die het hoogste scoren. Hoe dat kan? Bekijk eens het volgende voorbeeld: jij wilt in Breda een pop-up shop beginnen waarin je sokken verkoopt. Om de winkel naamsbekendheid te geven wil jij mensen online laten weten dat je bestaat. Als je voor jouw website zoekwoordonderzoek gaat doen, dan is de kans groot dat het zoekwoord ‘sokken’ heel hoog scoort. De zoekwoordcombinatie ‘sokken kopen Breda’ daarentegen, scoort veel lager. Op welk zoekwoord leg jij je focus? Veel mensen kiezen hier voor het algemene woord ‘sokken’, terwijl de concurrentie op dit woord heel groot is. Als je net gaat starten met SEO kun je het op dit woord nooit winnen van grote bedrijven die met veel geld adverteren. De combinatie van zoekwoorden ‘sokken kopen Breda’ scoren misschien minder, maar de concurrentie is hier laag en het zoekwoord bereikt precies de mensen die jij nodig hebt: diegenen die sokken willen kopen in een winkel in Breda! Zo zie je dat de juiste zoekwoorden niet altijd de woorden met een superscore zijn.

Bovenstaande handige SEO-tips zijn nog maar het puntje van de sluier. Wil jij zeker weten dat je website optimaal is ingericht? Doe een gratis SEO scan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *